۰۲۱-5۷۹۹۶

021-44860911

سوالات متداول
انتقادات پیشنهادات

تابلو دانشگاه، ضروری یا غیر ضروری

تابلو دانشگاه شکل و شمایلی رسمی و اداری نسبت به تابلوهای تبلیغاتی و تابلو مغازه دارد. دانشگاه، یک ارگان آموزشی است که به چند بخش مختلف دسته بندی می شود. دانشگاه سراسری، آزاد، غیرانتفاعی، علمی کاربردی و پیام نور جز رایج ترین آن ها هستند. در کنار آن ها نیز بسیاری موسسات آموزشی همچون آموزش عالی وجود دارد که عملکرد آن مشابه دانشکده ها می باشد، با این تفاوت که مدرک آن از وزارت علوم صادر نمی شود.

اما باید گفت که هر دانشگاه یا مرکز آموزشی می بایست حتماً یک تابلو بر سردر ساختمان یا محوطه خود نصب کند. پس نصب تابلو یک کار اختیاری نیست و اجرای آن ضروری می باشد. بر همین اساس هم قوانینی از سوی سازمان و وزارت خانه های مربوط به این حوزه تنظیم می شود و در اختیار هر دانشگاه قرار می گیرد.

تابلو و بیان هویت

بی شک تابلو یک دانشگاه، بیان گر هویت این مکان می باشد. تابلو اصلی در قسمت ورودی قرار می گیرد و بسیاری از دانشجویان و حتی مردم عادی نیز این دانشگاه ها را با تابلویی که بر سردر آن نصب شده است می شناسند. در همین حین ساخت سردر یکی از چالش هایی است که مسئولین با آن روبرو  هستند. به طور مثال دانشگاه تهران بیشتر از هر چیز با سردر قسمت ورودی برای مردم شناخته می شود.

این توضیح نشان می دهد که چقدر طراحی و ساخت تابلو برای مکان های آموزشی مهم است. بی دقتی و کم حوصلگی در پروسه ساخت، ممکن است تأثیر منفی گذاشته و از ارزش پردیس دانشگاهی بکاهد. بنابراین در تابلو سازی باید از افراد مجرب برای این کار استفاده کرد.

آشنایی با ساختار تابلو دانشگاه

بررسی ساختار تابلو باعث می شود تا در هنگام سفارش ساخت، به تابلوسازی نیز دید بهتری داشته و آن چه را که می خواهیم به درستی به تابلوسازان منتقل کنیم. در ساختار دانشگاه بخش بسیار مهم آن، لوگویی است که انحصاراً برای این مکان طراحی می شود.

در بخش دانشگاه آزاد لوگو برای تمامی واحدها به یک شکل است. اما در دانشگاه‌های سراسری، هر دانشکده یک لوگو خاص خود را دارد که تنها برای همان محیط استفاده می شود. مثل لوگو دانشگاه شهید بهشتی یا دانشگاه علم صنعت. بخش های دیگر مانند پیام نور و غیر انتفاعی نیز نشان خاص خود را دارند. بنابراین مهم ترین بخش تابلو، نشان و علامت مرکز آموزشی است.

تابلوسازی دانشگاه ها

در تابلوسازی دانشگاه مهم ترین نکته ای که باید به آن توجه کرد، کیفیت ساخت و استفاده از مواد مقاوم است. برای درک بهتر مثال ساده  می زنیم: اگر یک مغازه داشته باشید و بعد از مدتی تابلو شما آسیب ببیند، می توانید به راحتی به تابلو سازی سفارش یک تابلو با طراحی جدید را بدهید. اما برای یک دانشگاه نمی توان به راحتی طراحی تابلو را تغییر داد.

از این رو تابلو سازی این بخش باید بسیار دقیق و محکم ساخته شود. هدف این است که این تابلو تا سال ها به خوبی در جای خود باقی بماند و هرزگاهی تعمیراتی بر روی آن صورت گیرد. از طرفی آشنایی بهتر با صنعت تابلوسازی نیز در انتخاب یک سردر خوب کمک خواهد کرد.

طراحی تابلوهای حوزه دانشگاهی چگونه است؟

طراحی تابلوهای دانشگاهی مشابه طراحی تابلو فروشگاه نیست. در اصل این کار قرار است برای یک سازمان آموزشی با ماهیت اداری انجام شود. در ابتدا باید گفت که طراحی و ساخت تابلو در ابعاد بزرگ صورت می گیرد. پس ساخت آن هم زمان بر خواهد بود.

در طراحی چند قسمت مشترک بین همه تابلوها وجود دارد. لوگو، نام، واحد و سال ساخت دانشگاه، معمولاً اصلی ترین عناصر تابلوهای موجود درایران هستند. از این رو نکته مهم،  نوع چینش این بخش ها است به طوری که تناسب در آن رعایت شود. در خصوص فونت نوشته ها نیز باید گفت که کمتر دیده شده که فونت خلاقانه ای طراحی شود. معمولاً چند فونت تایپی که اکثر ما با آن ها آشنا هستیم برای این کار استفاده می شود. در نظر داشته باشید که نوشته ها باید کاملاً خوانا بوده و پیچیدگی خاصی نداشته باشند.

آیا دانشگاه به تابلو تبلیغاتی نیاز دارد؟

باید گفت که تابلو سردر دانشگاه، یک تابلو تبلیغاتی نیست. بلکه هویت بخش این مکان است. از طرفی مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها مرکز خرید نیستند، اما با این وجود بسیاری از فعالیت های فرهنگی، هنری و گاهی تجاری در آنجا صورت می گیرد که نیاز به تبلیغات دارند.

پس می توان گفت که در پردیس های دانشگاهی که فضای بزرگی را دارا می باشند و متشکل از بخش های متنوع هستند، از بنر و تابلوهای تبلیغاتی استفاده می کنند. برای این کار استفاده از لایت باکس های ایستاده و حتی لایت باکس آلومینیومی نیز گزینه مناسبی می تواند باشد. البته باید گفت که استفاده از بنرهای تبلیغاتی رایج تر است.

از چه تابلوهایی در مراکز آموزشی استفاده می شود؟

یک دانشگاه مجموعه بزرگی است که تابلو سردر تنها بخشی از آن است. بلکه در داخل مجموعه در بخش های مختلف به تابلو اعلانات در ابعاد و موضوعات متفاوت نیاز داریم. بخشی از این تابلوهای اعلانات در فضاهای داخلی و برخی نیز در محیط باز استفاده می شود.

برای هر کدام از این موارد هم یک نوع جنس خاص تابلوسازی استفاده می شود. در این بخش ما به زیبایی توجه کمتری داریم. هدف اصلی این است که یک فضای با کیفیت با علائم راهنمایی مناسب داشته باشیم، تا وقتی کسی برای اولین بار وارد فضای مجموعه شد، دچار سردرگمی نشود.

بررسی تابلو چلنیوم

با بررسی که بر روی تابلو پردیس های دانشگاهی انجام شده است، متوجه می شویم که از تابلو چلنیوم برای قسمت ورودی استفاده می کنند. ساختار چلنیوم و قابلیت ساخت حروف در ابعاد بزرگ باعث شده تا مسئولین از ساختار چلنیوم، در تابلو معرفی استفاده کنند. حتی نکته جالب این است که برای ساخت نشان مرکز آموزشی نیز از تابلو چلنیوم استفاده می کنند، که این نشان دهنده قدرت عمل بالا چلنیوم است.

بعد از بخش ورودی در داخل پردیس آموزشی نیز می بینیم که از این جنس تابلو استفاده شده است. در داخل مجموعه اکثراً ابعاد تابلوها کوچکتر شده و بیشتر به عنوان حروف یا نشان بر روی زمینه های مختلف نصب می شوند.

تابلو حروف برجسته در دانشگاه

تابلو حروف برجسته به دلیل قابلیت ساخت در طرح های متنوع، در بخش های گوناگون هم استفاده می شود. اصلی ترین آن ها قسمت ورودی است. برای سردر مورد استفاده قرار می گیرد. برای این کار از ورق های مختلفی استفاده می کنند. در صورتی که دانشگاهی دارای رنگ سازمانی مشخص باشد، معمولاً همان رنگ ورق را انتخاب می کنند. به طور مثال رنگ سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی، رنگ آبی است که در تابلو هم دیده می شود.

در بعضی از پردیس ها چندین دانشکده، ساختمان اداری و مراکز رفاهی کنار هم قرار می گیرند. برای هر کدام نیاز است تا نام بنا بر روی بدنه ساختمان یا قسمت های مشخصی نوشته شود. عمدتاً برای این کار از تابلو حروف برجسته استفاده می شود. در همین راستا باید گفت که استفاده از ورق های طلایی و نقره ای در قسمت های داخلی رایج تر می باشد.

همچنین بسیاری از تابلوهای اعلاناتی که در اندازه های کوچکتر طراحی می گردند، نیز به صورت حروف برجسته ساخته می شوند. این تابلوها یا بر روی زمینه مشخصی نصب می گردند و یا بر روی بدنه ساختمان یا دیوار قرار می گیرند.

نقش تابلو کامپوزیت

نقش تابلو کامپوزیت کاملاً مشخص است. تابلوهای چلنیوم و حروف برجسته و گاهی لایت باکس بر روی تابلو کامپوزیت نصب می شوند. بررسی ویژگی های کامپوزیت نشان می دهد که  برای محیط های آموزشی کاملاً مناسب است. از آنجایی که معمولاً تابلو در ارتفاع بالایی قرار می گیرد، نصب تابلو کامپوزیت بهتر از سایرین است. تابلو کامپوزیت در مقابل تغییرات آب و هوایی مقاوم است و طول عمر بالایی دارد.

در بین تمامی ورق های کامپوزیتی، ورق های نقره یا خاکستری رنگ که طیف رنگی گسترده ای هم دارند، کاربردی تر بوده و از بقیه رنگ ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

لایت باکس ها در محیط آموزشی

در مقایسه با تابلوهای دیگر، تابلو لایت باکس برای سردر کمتر استفاده شده است. اما با این حال بسیاری از دانشگاه های آزاد و علمی کاربردی از لایت باکس برای نام و نشان دانشگاه استفاده کرده اند. این کار باعث می شود تا در شب هم دید خوبی داشته باشد. اگرچه دانشگاه مرکزی است که بیشتر فعالیت آن از ساعات ابتدایی روز شروع شده و تا بعد از ظهر ادامه پیدا می کند.

اما از قسمت سر در که گذر کنیم در داخل مجموعه و دانشکده ها، لایت باکس کاربردهای بیشتر و بهتری دارد. مثلاً در بخش رستوران ها یا سالن های غذاخوری دانشجویی، بخش سالن ورزشی و دیگر قسمت های دانشکده تابلو لایت باکس، نصب می کنند.

متناسب با محیط دانشکده ها لایت باکس فریم لس، لایت باکس آلومینیومی و لایت باکس ایستاده نیز در محیط آموزش عالی دیده می شود.

ترموود در دانشگاه چه کاربردی دارد؟

اگر طرفدار تابلو ترموود هستید، باید بگوییم که برای محل ورود به دانشکده از آن استفاده نمی کنند، اما به دلیل این که قسمت های داخلی هر چند وقت یک بار بازسازی و تعمیر می شوند، تابلو ترموود را در این قسمت می توان پیدا کرد.

مثلاً برپایی کافه های دانشجویی در محوطه اصلی کاری است که خیلی از دانشکده ها انجام می دهند. در این بخش ها از تابلو ترموود استفاده می شود. یا در داخل دانشکده و در کلاس های آموزشی، آمفی تئاتر و یا سالن همایش نیز می توان تابلو ترموود را استفاده کرد.

پیمایش به بالا
عضویت در خبرنامه

از تخفیف ها و جدیدترین ها با خبر شوید!

ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید: