گروه تابلو سازی ناموَر

تابلو بانک و بررسی میدانی

تابلو بانک، یکی از مهم ترین بخش های هر شهر است. اگر به تغییر و تحول بانک ها در طی چند دهه گذشته توجه کرده باشید، متوجه می شوید که با گذشت زمان بانک ها به سمت خدمات غیر حضوری رفتند به طوری که در حال حاضر بسیاری از کارهای بانکی از طریق اینترنت و گوشی همراه انجام می شود.

با این وجود نمی توان از نقش بانک ها در شهر غافل شد، چرا که با وجود پیشرفت ها در حوزه خدمات اینترنتی، بسیاری از فعالیت های مهم بانکی همچنان از طریق حضور در شعبه ها امکان پذیر است. بنابراین تا زمانی که بانک ها باپرجا هستند، تابلو آن ها نیز اهمیت پیدا کرده و مهم می باشند.

بررسی تابلوها

مطالعاتی که به صورت میدانی انجام می شود، نشان دهنده حضور پر رنگ تابلو بانک ها است. در حال حاضر در کشور ما تعداد بسیار قابل توجهی بانک دولتی و خصوصی وجود دارد. در کنار این مراکز، موسسات مالی هم به وجود آمده اند که عملکردی مشابه بانک ها را دارا بوده و تقریباً تمامی خدمات بانکی را ارائه می دهند.

با توجه به این موضوع، تابلوهای بانکی در سطح شهر به دسته های مختلفی تقسیم، می شوند. در هر دسته بندی نیز قوانین و چارچوبی برای طراحی و ساخت، وجود دارد که باید حتماً آن ها را رعایت کرد. بنابراین در این بخش سعی داریم تا با معرفی کامل این گونه تابلوها، شما را با ویژگی های این بخش از تابلوسازی آشنا کنیم.

تابلوسازی برای بانک

در تابلو سازی برای هر بانک، طراحی و ساخت تابلو متفاوت خواهد بود. در واقع برای درک بهتر از تابلوسازی بانکی، بهتر است تعریف مشخصی این وسیه مهم داشته باشیم. تابلو بانک، در واقع یک نشانه در شهر است که بر روی نمای فضایی که بانک تأسیس شده است، قرار می گیرد. هر بانک از شعبات بسیار زیادی در سطح هر شهر و استان تشکیل شده است. از این رو هر تابلو بانکی، بیانگر وجود یک نماینده از بانک های موجود در کشور می باشد.

در تابلو سازی، سازنده تابلو بانکی باید با قالب های این حوزه آشنا باشد و طبق قوانین هر بانک حرکت کند. کیفیت ساخت تابلو در صنعت بانکداری، بسیار مهم است. کوچکترین خطا یا اشتباهی در تابلوسازی بانک می تواند تأثیر بسیار منفی بر روی نمای شعب و اعتبار آن ها داشته باشد. همچنین باید در نظر داشته باشید که اشتباهات در بخش طراحی و ساخت تابلو به سرعت برای مردم نمایان می شود.

نقش تابلو بانک ها در شهر

سازنده تابلو بانک می بایست از نقش تابلوهای مذکور در شهر مطلع باشد، به این ترتیب بهتر و دقیق تر این کار را انجام خواهد داد. مردم به بانک نیاز دارند. تصور کنید که یک کار بانکی به صورت عجله ای برایتان پیش آمده باشد و در هر خیابانی به دنبال شعبه مورد نظرتان بگردید.

یا اینکه فرض کنید به یک شهر جدید رفته اید و به یک باره کار بانکی برایتان پیش می آید که حتماً باید به شعبه مورد نظر خود مراجعه کنید. در صورتی که با شهر آشنا نباشید، حتی اگر از طریق سرچ در فضای وب هم آدرس مورد نظر را پیدا کنید، چشم شما به صورت ناخودآگاه به دنبال تابلو بانک است. پس نتیجه می گیریم که این تابلوها نقش بسیار مهم و پررنگی در فضای جامعه دارند و در هر استان و شهری این اهمیت احساس می شود.

نحوه طراحی تابلو بانک

در بررسی بخش طرح تابلو بانک، می توان دریافت که برای ساخت تابلو سردر بانک نیازی به طراحی به شکل معمول آن نیست. به زبان ساده تر، طراحی تابلو بانک از قبل انجام شده است و تنها باید در هر بار ساخت از این طراحی استفاده کرد. اما این موضوع به این معنا نیست که تابلوسازان طراحی تابلو را انجام نمی دهند.

چرا که برای ساخت تابلوهای بانک هر شعبه ابعاد متفاوت خواهیم داشت، بنابراین این قالب آماده باید مجدد برای ابعاد جدید طراحی و ساخته شود. ممکن است حروف و لوگوها بزرگتر یا کوچکتر طراحی شوند که در نحوه ساخت موثر است. همچنین باید گفت که گاهی همین طراحی ابعاد حروف و نشانه های بانکی ممکن است کار دردسرساز و سختی باشد.

انتخاب رنگ در طراحی

در قسمت طراحی تابلو سردر بانک، در انتخاب رنگ، تقریباً می توان گفت که تابلوساز نقشی در این زمینه ندارد و کد رنگی از قبل مشخص است. هر بانک رنگ سازمانی مشخصی دارد که از زمان تأسیس آن ایجاد شده و تا به امروز در تمامی شعب از این رنگ ها استفاده می شود.

قدمت برخی از بانک ها همچون بانک سپه و ملی بسیار زیاد می باشد و در طی این سال ها تغییراتی در طراحی تابلو آنها صورت گرفته است تا به شکل امروزی تبدیل شده است. نکته مهم در این بخش این که، دقیقاً باید همان کد رنگ تعیین شده از سوی بانک ها در طراحی تابلو استفاده شود. به طوری که نمی توان حتی یه شماره رنگ را تیره یا روشن کرد.

انتخاب فونت طراحی

در ساخت تابلو سردر بانک، با چالش طراحی فونت روبرو نیستیم. چرا که در این قسمت نیازی به طراحی های هنرمندانه و خلاقانه نیست. فونت ها از قبل تعیین شده اند و تنها ابعاد آن در طراحی تابلو کم و زیاد می شود. همچنین طراحی فاصله بین حروف نیز از مهم ترین موضوعاتی است که باید به آن توجه شود.

انواع تابلوهای بانکی

همان طور که می دانید در صنعت تابلو سازی، انواع و اقسام تابلوها با متریال های مختلف ساخته می شوند. هر کدام از آن ها ممکن است برای یک کار مناسب باشند. در بخش تابلو بانک نیز این موضوع مشهود است. چند نمونه تابلو وجود دارد که بیشتر از بقیه استفاده می شود. حتی می توان گفت که تنها از این چند تابلو را در بانک ها استفاده می کنند.

نحوه کاربردی بودن آن ها در تابلو سازی و انعطاف پذیری بالایی که دارند باعث شده تا همچنان برای هر شعبه جدیدی که ساخته می شود، همین چند مورد تابلو استفاده شود. از این رو در این قسمت این چند عنصر مهم تابلوسازی بانکی را بررسی می کنیم.

بررسی تابلو چلنیوم

تابلو چلنیوم مهم ترین تابلوی بانک است. در اکثر شعبه ها برای ساخت حروف و نشانه ها از آن استفاده می شود. قدرت ساخت بالایی که دارد این تابلو را بین بانک ها محبوب کرده است. ساخت تابلو بانک از چند بخش تشکیل شده است که عبارتند از: حروف، نشانه ها و مشخصات بانکی.

ربه طور مثال باید در هر تابلو، کد شعبه و نام شعبه ذکر شود. عموماً هم این بخش تابلو کوچکتر از بقیه عناصر طراحی و ساخته می شود. برای این کار تابلو چلنیوم مفید و موثر است. همچنین امروزه توجه به نورپردازی برای تابلویی که بر سردر بانک نصب می شود،  بیشتر از قبل شده است.

همان طور که می دانید ساعت کار بانک تا ظهر هر روز بیشتر نیست و عملاً در شب تمامی بانک ها تعطیل می شوند. با این حال نورپردازی در شب جلوه خوبی در سطح شهر ایجاد می کند و به نوعی اقتدار این مکان را نشان می دهد. همان طور که می دانید تابلو چلنیوم این امکان را می دهد که یک نورپردازی زیبا داشته باشید.

بررسی تابلو حروف برجسته

تابلو حروف برجسته همچون چلنیوم برای ساخت تابلوهای بانک استفاده می شود. تقریباً ظاهری مشابه تابلوهای چلنیوم را دارد با این تفاوت که به جای نوار چلنیوم برای ارتفاع دادن به ورق های برش خورده،  از خود همان ورق های انتخابی به عنوان نوار استفاده می کنند.

می توان گفت که حروف برجسته جلوه بسیار زیبایی دارد. براق بودن ورق های پلکسی در ظاهر تابلو موثر بوده و نقش مهمی دارد. همچنین قابلیت نورپردازی این تابلو در شب هم تصویر خوبی را ایجاد می کند.  اخیراً توجه بیشتری به حروف بر جسته می شود، به طوری که رقیب سرسختی برای تابلوهای چلنیوم می باشد.

تابلو کامپوزیت در بانک

در بخش تابلو کامپوزیت باید گفت که بی شک مهم ترین تابلو زمینه برای بانک ها می باشد. شاید تصور کنید که در این جمله اغراق شده است. اما با یک بررسی ساده از سطح شهر می بینید که اکثر تابلوهای نصب شده بر سردر بانک ها تابلو کامپوزیت است.

در واقع استفاده از ورق کامپوزیت گویی تبدیل به یک قانون نانوشته در بین سازمان های بانکی شده است. در قوانین طراحی تابلوسازی برای بسیاری از بانک های دولتی و خصوصی، استفاده از کامپوزیت یک اصل مهم به شمار می رود و باید حتماً رعایت شود. حتی گاهی در تعداد درزهایی که بین ورق ها قرار می گیرد نیز سخت گیری بسیار زیادی می شود.

از طرفی دیگر برخی از ورق های کامپوزیتی برگرفته از فناوری نانو می باشند، به طوری که ذرات گرد و غبار بر روی آن ها انباشته نمی شود و تابلو همیشه ظاهری پاک و تمیز خواهد داشت. در انتخاب رنگ ورق هم از قبل تصمیم گیری شده است و باید صرفاً همان رنگ انتخابی، در پروسه ساخت استفاده شود.

نحوه استفاده از تابلوهای تبلیغاتی

اینکه تابلو سردر بانک یک تابلو تبلیغاتی است یا خیر، باید گفت که نمی توان این تابلوها را به عنوان وسیله ای برای تبلیغات در نظر گرفت. بانک ها ارگان های مهمی هستند که معمولاً از رسانه های قدرتمندی همچون صدا و سیما و تابلوهای تبلیغاتی تأثیرگذار در سطح شهر استفاده می کنند. بنابراین تابلو سردر یک هویت و شناسنامه برای مکانی می باشد که بانک در آن قرار گرفته است.

با این وجود، تابلو تبلیغاتی در انواع مختلف در  هر محله از شهر و مکان ها پر رفت و آمد وجود دارد، که برای تبلیغات بانکی استفاده می شود. در داخل بانک نیز گاهی از تابلوهای لایت باکس به عنوان تابلو تبلیغاتی برای موضوعات مختلف استفاده می کنند. اما به طور کلی تابلوهای بیرون از بانک برای تبلیغ مناسب تر هستند.

پیمایش به بالا