گروه تابلو سازی ناموَر

تابلو مدارس، نوستالژیک ترین ها

تابلو مدارس از خاطره انگیزترین نوع تابلو می باشد. اکثر مردم وقتی صحبت از مدرسه می شود اولین چیزی که به یاد می آورند سردر ورودی مدرسه و تابلو آن است. باید گفت که مدرسه ها از مهم ترین بخش های زندگی ما به شمار می آیند. هر فردی مدرسه را به یک المانی به خاطر می آورد. اما کمتر کسی است که ورودی آن را فراموش کرده باشد.

البته به مرور زمان این مکان ها هم دستخوش تغییرات زیادی شده اند. مدرسه های بیست سال پیش با مدارس امروزه تفاوت هایی دارند. ساختار آن ها تغییر پیدا کرده و بخش های بیشتری به آن اضافه شده ولی با این وجود تابلو سردر مدارس همچنان هویت اصلی خود را حفظ کرده اند.

تابلو مدرسه هویت شهر

شاید عجیب به نظر برسد، اما تابلو مدرسه جز هویت شهر هستند. مدرسه از بهترین مکان هایی است که در هر شهری وجود دارد. از اول مهر تا زمانی که تعطیل می شوند، شهر چهره دیگری به خود می گیرد. دیدن این تابلو در نقطه به نقطه شهر احساس های متفاوتی را در انسان ها ایجاد می کند.

تابلو برای مدرسه

به علاوه که وقتی یک خانواده به محل جدیدی نقل مکان می کنند، با استفاده از این تابلو می توانند مدرسه را برای ثبت نام دانش آموز خود پیدا کنند. بنابراین این مکان ها و تابلو آن  نقش پررنگ و حضوری قدرتمند در بطن هر جامعه ای دارد.

بررسی تابلوسازی مدارس

شاید اولین چیزی که بتوان در تابلو سازی مدرسه به آن اشاره کرد، ابعاد تابلو است. تابلو ورودی همیشه در سایز بزرگ ساخته می شد. چرا که باید به خوبی قابل رویت می بود. همچنین با توجه به هر مقطع تحصیلی تابلوسازی هم به یک فرمت خاص ساخته می شود.

به طور مثال تابلو مدارس ابتدایی و پیش دبستانی به صورت فانتزی و کودکانه تر است. اما در تابلو سازی مقاطع بالاتر باید فرمت اداری تری پیدا کرده و از قالب کودکانه خارج شود. البته که تابلوهای مدرسه تنها به تابلو ورودی محدود نیست. اما شاخص ترین تابلو همان است.

انواع تابلوسازی مدرسه

مدرسه ها هم مانند بسیاری از ساختمان های اداری نیاز به تابلو راهنما دارند. اگرچه سازنده تابلو مدارس به طراحی و ساخت این گونه ابزارها آشنا می باشد، با این حال ممکن است برخی از مراکز آموزشی سلیقه متفاوتی برای ساخت تابلو راهنما داشته باشند. اما به طور کلی یک قالب ثابت برای ساخت وجود دارد.

تابلوهای راهنما نیز خود به دو دسته تقسیم می شوند. تابلوهایی که در داخل فضای ساختمان نصب می شود و تابلوهایی که در خارج ساختمان هستند. طبیعتاً تابلوهای نصبی در فضای باز باید با دوام تر ساخته شده و در مقابل شرایط جوی و تغییرات محیطی مقاوم باشند.

آشنایی با طراحی تابلو مدرسه

برای ساخت تابلو مدارس باید طراحی از قبل وجود داشته باشد. اگر نگاهی به تابلو مدرسه ها بیاندازید، متوجه می شوید که اکثر تابلوها زمینه آبی رنگ دارند. تقریباً این رنگ سازمانی است که برای بسیاری از مدارس استفاده شده. اما در سردرهای جدید رنگ زمینه متفاوتی است.

تابلو مدرسه

همچنین بسیاری از آنها برای فونت از رنگ سفید استفاده کرده و حروف با فونت نستعلیق نوشته شده است. در برخی از تابلوها با توجه به شرایط موجود کلمات کشیده تر شده یا جمع تر می شود. البته برخی از کلمات هم به رنگ زرد می باشد.

تابلو مقاطع تحصیلی

در هر دوره باید نوع مقطع تحصیلی و سال ساخت حتماً نوشته شود. لوگو آموزش پرورش نیز برای در آنجا قرار گیرد. در تمامی مراکز آموزشی رعایت این موارد الزامی است و از همه مهم تر نام مدرسه می باشد که بزرگ ترین عنصر تابلو بوده و کاملاً قابل مشاهده است. دیگر عناصر با فونت های ریزتری ساخته می شوند.

تابلو مدارس دولتی و غیر دولتی

اگرچه تمامی مدارس زیر نظر وزارت آموزش و پرورش هستند اما تابلو مدارس غیرانتفاعی تفاوت های چشمگیری دارد. مثلاً در تابلو غیر انتفاعی باید مجوز ساخت نوشته شود. همچنین فرمت مشخصی که برای تابلوهای دولتی وجود دارد در مدارس غیر دولتی کمتر به چشم می خورد.

از طرفی در این مدارس شماره تلفن را هم در تابلو قید می کنند، در صورتی که در مدارس دولتی این گزینه اضافه نمی شود و تمامی تمرکز بر نام مدرسه، سال ساخت و مقطع آن است.

نکات مهم ساخت تابلو مدارس

مدرسه مکانی است که ممکن است صدها سال به فعالیت خود ادامه دهد. بنابراین نمی توان به این راحتی بعد از چند سال یک تابلو را عوض کرد. از این باید به نکات ساخت آن توجه داشت تا بعدها دچار مشکل نشویم. اولین مورد جنس تابلو است.

ساخت تابلو مدرسه

تابلو باید از انواع مقاوم باشد، تا در باد و باران و برف سالم بماند. نکته بعدی اینکه این تابلوها معمولاً نورپردازی ندارند. چرا که در شب نیازی به رویت آن ها نیست. مدرسه نهایتاً تا بعدازظهر باز است و بعد از آن فعالیتی ندارد.

رعایت رنگ سازمانی و توصیه های آموزش پرورش در ساخت تابلو الزامی است. در غیر این صورت ممکن است که تابلو را تعویض کنند.

تابلو تبلیغاتی در مدرسه

مدارس شهر مرکز خرید نیستند که برای نصب تابلو تبلیغاتی، محل مناسب باشند. اما بالاخره دانش آموزانی که در آنجا مشغول به تحصیل هستند، مخاطب بسیاری از مشاغل می باشند. مثلاً آنها تنها مشتری کلاس های خصوصی و جبرانی هستند. یا مشتری دائم کتاب های کمک درسی می باشند.

بنابراین برای تبلیغاتی که بازار هدف آن دانش آموزان اند، مرکز آموزشی محل خوبی برای تبلیغ است. معمولاً هم برای نصب تابلو تبلیغاتی از خیابان های مجاور استفاده می کنند، تا خانواده بتوانند به راحتی این تابلوها را رصد کنند.

تابلو چلنیوم مدرسه

تابلو چلنیوم چندسالی است که برای مدرسه استفاده می شود. در واقع قدمت آن به زمان ورودش به کشور ما برمی گردد. اما خیلی تابلو قدیمی نیست. با این حال به دلیل محکم بودن و  دوام زیادی که دارد، توانسته جایگاه خوبی به دست آورد. همچنین این تابلو در مقابل زنگ ضدگی می تواند تا مدت ها سالم بماند.

اما دلیل که باعث شده تا وسیله کاربردی  باشد، این است که وزن زیادی ندارد و برای ساخت تابلو بزرگ مناسب است. همچنین از آن جایی که چلنیوم کاملاً منعطف بوده، برای ساخت لوگوها و حروف نستعلیق که ساختن آن ها بسیار هم سخت است مناسب است.

عمدتاً از رنگ سفید یا زرد برای حروف استفاده می شود. از طرفی بخش هایی از تابلو هم که کوچکتر ساخته می شوند با چلنیوم به راحتی قابل اجرا هستند.

سازنده تابلو برای مدارس

تابلو حروف برجسته در مدارس

قدیمی ترین نوع تابلوهای مدرن، تابلو حروف برجسته است. در گذشته تابلو مدرسه را با کاشی می ساختند. یک تعداد کاشی آبی رنگ با حروف سفید که به صورت پازل کنار هم قرار گرفته و نام مدرسه را نشان می دهد. اما بعد از آن تابلوها شکل دیگری به خود گرفتند.

همان رنگ و فرمت اینبار به صورت برجسته ساخته شد. به این ترتیب کلمات به شکل سه بعدی با ورق های مختلفی ساخته می شد و بر روی زمینه های متفاوتی قابلیت نصب داشت. این حروف وزن کمتری دارند و قابل شستشو هستند. به دلیل عدم نورپردازی هم به هنگام شستن مشکل اتصالی پیدا نمی کنند.

همچین از تابلو حروف برجسته در داخل مدرسه هم استفاده می شود. برای نمایش مکان هایی همچون کتابخانه، سالن غذاخوری، سالن ورزش، آزمایشگاه و… از آن استفاده می کنند. معمولاً ورق های سفید رنگ اولویت داشته و به وفور به کار گرفته می شود.

نقش لایت باکس در مدرسه

تابلو لایت باکس اما موضوع متفاوتی دارد. این تابلوها جدید تر و نوین  می باشند. کمتر مدرسه ای است که از لایت باکس برای بخش ورودی استفاده کرده باشد. معمولاً این تابلوها برای مدارس غیر انتفاعی کاربردی هستند. چرا که این مراکز به زیبایی و جذابیت محیط آموزشی توجه بیشتری دارند.

از طرف باید گفت که استفاده از وسایلی که این گونه مدرسه ها را جذاب کند باعث جذب مشتری می شود. اما عمده تابلو های لایت باکسی که در مدرسه استفاده می شود، معمولاً لایت باکس های آلومینومی هستند. زیرا انواع دیگر تابلو تجاری بوده و برای تبلیغات بازرگانی مورد استفاده هستند.

تابلو کامپوزیت و نقش آن

کامپوزیت قبلاً کمتر مورد توجه بود، اما با توجه به اینکه مقاومت خوبی در برابر زنگ ضدگی دارد، برای تابلویی که مدام در مقابل برف و باران است گزینه خوبی است. به همین خاطر هم اخیر از آن برای سردر استفاده می شود. بیشتر مدرسه های ایران قدیمی بوده و سال ها از ساخت آن می گذرد، تابلوهایی که به تازگی تعویض شده باشند به صورت کامپوزیت ساخته می شوند.

همچنین تعداد زیادی از مدارس غیردولتی هم نمای خود را کامپوزیت کرده و برای تطبیق تابلو با نما این تابلو را انتخاب می کنند. البته حتی مدرسه هایی هم که نمای سنگ دارند، برای زمینه کامپوزیت را استفاده می کنند. رنگ آبی در مدارس دولتی و رنگ های دیگر هم در مدرسه های غیر دولتی رایج تر است.

تابلو ترموود و نوع انتخاب آن

تابلو ترموود به هیچ عنوان تابلو رایجی در مدارس نیست. مدرسه های قدیمی در شمال کشور به صورت نمونه موردی از چوب استفاده می کردند، اما بعد از برای مدارس دولتی از آن استفاده نمی شد. اما از آنجایی که مدرسه های غیرانتفاعی توجه زیادی به تجملات و زیبایی می کنند، ممکن است برای جذب مخاطب بیشتر از ترموود استفاده کنند. در این صورت برای حروف تابلو حروف برجسته یا چلینوم نصب می شود.

پیمایش به بالا