۰۲۱-5۷۹۹۶

021-44860911

سوالات متداول
انتقادات پیشنهادات

تابلو خیابانی

اگرچه پیشرفت تکنولوژی و وجود نقشه های الکترونیکی کار را برای مسیریابی، بسیار راحت تر کرده است اما هنوز هم وجود تابلوهای راهنما در جاده ها و سطح شهر، می ‌تواند بسیار راهگشا باشد. معمولا افراد به هنگام مراجعه به یک خیابان ناشناس به دنبال تابلوهای نصب شده در ورودی آن می گردند.

تابلوهایی که در کوچه، جاده، آزادراه، بزرگراه، خیابان ‌ها، مناطق گردشگری و… نصب می شوند را به عنوان تابلو خیابانی و یا تابلوهای مخصوص معابر و اماکن، می ‌شناسیم. اما تابلوهای خیابانی چه ویژگی هایی دارند که آن ها را از سایر تابلوهای تبلیغاتی، جدا می کند؟! در ادامه با ما همراه باشید تا به این سوال، پاسخ دهیم.

چرا به تابلوهای خیابانی نیاز داریم؟

تابلوها در خیابان حکم راهنما را دارند. بنابراین برای آدرس دهی و پیدا کردن مکان های مختلف، بسیار کارآمد می باشند. نکته ای که در نصب تابلوها برای معابر و خیابان ها وجود دارد، این است که باید از مواد اولیه با کیفیتی تهیه شده باشند. چرا که این تابلوها به صورت مداوم در برابر نور خورشید، بارش باران و برف و همچنین وزش باد، قرار دارند. بنابراین اگر از متریال باکیفیتی برای ساخت آن ها استفاده نشده باشد، در برابر عوامل طبیعی و غیرطبیعی همچون ضربه، به سرعت دچار آسیب می‌ شوند.

برای تابلوهای آسیب‌ دیده چاره‌ ای جز تعویض دوباره، نداریم. بنابراین برای اینکه هر سال هزینه های اضافی بابت تعویض تابلوها صرف نشود، لازم است که در همان ابتدا تابلوها را با مقاومت بالا طراحی و پیاده سازی کنند تا حدالامکان از بروز چنین مشکلاتی، پیشگیری شود.

البته تابلوهای مشخص کردن نام خیابان، کوچه و… تنها به عنوان تابلوهای خیابانی شناخته نمی ‌شوند، بلکه تابلوهای ترافیکی، تابلوهای راهنمایی معابر، تابلوهای جهت نما، انواع تابلوهای تبلیغاتی مثل بیلبوردها، تابلوهای هدایت مسیر و تابلوهای جاده‌ ای و.. هم جزء تابلوهای خیابانی محسوب می شوند.

اهمیت تابلو خیابانی

در هر کشوری قوانین مربوط به راهنمایی و رانندگی وجود دارد. خیلی از افراد به هنگام تخلف از این قوانین، عدم اطلاع رسانی را بهانه می کنند. خوشبختانه با وجود تابلوهای خیابانی و تابلوهای مربوط به علائم رانندگی، مشکل تا حد زیادی، برطرف شده است. به گونه ‌ای که در مسیرهای بین جاده ‌ای تعداد زیادی از این تابلوها و علائم مربوطه، نصب شده اند.

یکی دیگر از دلایل وجود تابلوهای خیابانی، مرسولات پستی است. مسلماً برای اینکه بسته سفارشی شما به دستتان برسد، به یک آدرس دقیق پستی نیاز دارید‌. ماموران پست نیز از طریق تابلوهای نصب شده در خیابان های مختلف می توانند آدرس های مورد نظر را به راحتی پیدا کنند. با این تفاسیر متوجه ضرورت وجود تابلوهای خیابانی می شوید. حال به ویژگی‌های این تابلوها، می پردازیم.

تابلوهای خیابانی چه ویژگی هایی دارند؟

هر تابلویی متناسب با نوع کاربردی که دارد، می تواند دارای ویژگی های متفاوتی باشد. تابلوسازی نامور یکی از باتجربه ترین متخصصین در امور تابلوسازی است و در این مقاله سعی کرده تا اطلاعات مقدماتی و مفیدی را در اختیار مخاطبین خود قرار دهد. برای تابلوهای خیابانی توجه به برخی نکات ضروری است. ویژگی های مهمی که به هنگام طراحی، ساخت و همچنین نصب تابلوهای خیابانی باید در نظر بگیریم، عبارتند از:

رنگ بندی

اهمیت رنگ در تابلوسازی نکته ای است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. معمولاً تابلوهای خیابانی از نظر رنگ بندی استاندارد ویژه‌ ای دارند و باید شبیه به یکدیگر باشند. البته که قیمت تابلو با توجه به نوع رنگ استفاده شده برای آن، می ‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال رنگی که دود و آلودگی های شهری را به خود جذب می کند، ارزان تر است. در هر صورت رنگ بندی تابلوهای خیابانی باید متناسب با دیگر تابلوها باشد و البته باید رنگی را برای آن استفاده کرد که افراد در فواصل نسبتا دور بتوانند به راحتی نوشته های درج شده روی آن را بخوانند.

معمولاً برای تابلو با توجه به اینکه در چه مکانی قرار است نصب شود، رنگ خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. به عنوان مثال، رنگ سبز برای مساجد و پارک ها و رنگ قهوه ای برای تابلوهای نصب شده در ابتدای معابر، در تقاطع ها و ابتدای ورودی ها، استفاده می شود.

نکات مهم تابلو خیابانی

ابعاد

تابلوهای خیابانی که در معابر و اماکن شهرها و روستاها نصب می شوند، باید در سایز استاندارد ۳۳ *۸۰ و ۳۵ * ۹۰ باشند که به صورت مستطیل، ساخته می شوند. برای تابلوهای دیواری، ابعاد تابلو کوچه باید به اندازه ۲۶ * ۶۰ باشد.

جنس

همانطور که در قسمت های قبل توضیح دادیم جنس تابلوی خیابانی باید باکیفیت باشد و در برابر عوامل محیطی دچار خرابی و آسیب نشود. تابلوهای معابر شهری، بدنه‌ ای از جنس ورق روغنی دارند که با ضخامت ۲ میلی متر، می باشد. همچنین برای تهیه پایه های تابلو از لوله هایی با قطر ۸ سانتی متر و ارتفاع ۵۰ سانتی متر، استفاده می شود.

خوشبختانه امروزه برای ساخت تابلو، متریال های باکیفیتی وجود دارد و بعید است که اگر به یک تابلوسازی معتبر رجوع کرده باشید، پس از مدت زمانی از نصب تابلو با خرابی و یا مشکلی برای تابلو مواجه شوید‌. آسیب هایی که در گذر زمان به تابلوهای خیابانی وارد می‌ شوند، شامل زنگ زدگی، رنگ ‌پریدگی و عوامل غیرمحیطی مثل وارد شدن ضربه به تابلو، می باشند.

بنابراین اگر در ابتدای امر به تابلوسازی معتبر مراجعه کنید، به هیچ عنوان نگران خرابی های بعد از نصب، نخواهید بود. چرا که حتی در صورت بروز آسیب های غیرمترقبه هم کارشناسان تابلوساز در اسرع وقت به محل مراجعه کرده و ایرادات احتمالی تابلو را برطرف می نمایند.

طرح

برای اینکه یک تابلو به بهترین نحو طراحی شود، نیاز به طراحان زبده و باتجربه می باشد. خوشبختانه در تابلوسازی ها، طراحان با سابقه ‌ای مشغول به فعالیت هستند که می توانند طرح تابلو را با توجه به کاربری و نیازی که نسبت به آن وجود دارد، ایجاد کنند. طراحی تابلو خیابانی باید برگرفته از تم استفاده شده برای سایر تابلوها باشد.

معمولاً تابلوهایی که در معابر نصب می گردند، همگی با ابعاد مشخص و با نوشته هایی با رنگهای از پیش تعیین شده، طراحی می ‌شوند‌. ممکن است برای برخی از تابلوها علائم خاصی نیاز باشد که انتخاب این علائم در حیطه کاری طراح قرار می گیرد.

سفارش تابلو

فارغ از اینکه به یک تابلو خیابانی نیاز داشته باشید و یا یک تابلوی تبلیغاتی مدرن و زیبا، می توانید به یکی از تابلو سازی های مجهز و باتجربه رجوع کرده و درخواست خود را ثبت نمائید. تابلوسازی نامور سال ‌هاست در این زمینه مشغول به فعالیت بوده و می تواند متناسب با نیاز، بودجه و اهداف شما؛ بهترین تابلوی تبلیغاتی را طراحی و پیاده سازی کند. خوشبختانه تمامی تابلوهای طراحی شده توسط این تابلوسازی دارای ضمانت نامه معتبر هستند که این موضوع خود نشان می دهد برای ساخت تابلو از متریال باکیفیتی، استفاده شده است.

در زمینه طراحی و ساخت تابلوهای تبلیغاتی انواع متریال های به روز و بادوامی همچون چلنیوم، استیل، کامپوزیت و… وجود دارد که می ‌توانید بر حسب سلیقه و همچنین نوع کسب و کار خود، هر کدام را انتخاب کنید. یک تابلوی خیابانی به نورپردازی خاصی نیاز ندارد اما تابلوهای سفارشی شما می ‌توانند دارای نورپردازی های منحصر به فرد و زیبایی باشند.

برای دریافت مشاوره و راهنمایی در زمینه انتخاب جنس، طرح و رنگ تابلو، می توانید با کارشناسان مجموعه تابلوسازی نامور از طریق شماره های درج شده در وب سایت، تماس حاصل فرمائید.

قطعات تشکیل دهنده تابلو خیابانی

همانطور که مطلع هستید، شیوه‌ی ساخت تابلو خیابانی با تابلو مغازه متفاوت است. در زیر قصد داریم با معرفی قطعات تشکیل دهنده این نوع تابلو تفاوت ها را برایتان شرح دهیم:

فونداسیون

این قطعه از همان بتون و میلگردی تهیه می‌شود که ممکن است در مصالح ساختمان سازی آن را دیده باشید. شیوه کار با آنها نیز به اینگونه است که ابتدا طرح تابلو با میل گردها تهیه، و سپس با ریختن بتن محکم تر می شود.

پایه

با توجه به اینکه تابلوهای خیابانی به زمین متصل می شوند، باید پایه های محکمی داشته باشند. بدین منظور، استفاده از آهن یا بتن می تواند چاره کار باشد. دقت کنید که قسمتی از این پایه در داخل فونداسیون یا زیر خاک باقی می ماند تا بتواند سنگینی تابلو را تحمل کند.

صفحه نمایش

بر روی این صفحه هر تبلیغی که نیاز داشته باشید، با شکل و نوشته به نمایش در می آید.

روشنایی

نورپردازی در تابلوسازی مبحثی بسیار مهم می باشد. در داخل تابلو خیابانی لامپ های SMD تعبیه می شوند که تامین کننده نور آن هستند. دلیل استفاده از این لامپ ها نیز مقرون به صرفه بودن آنهاست.

راهروها و نردبان های تعویض رویه

بعضی از تابلوهای خیابانی آن‌قدر بزرگ هستند که تکنسین ها برای نصب و تعویض آنها نیاز به راهرو و نردبان دارند.

کلیپس و سپری

کلیپس، قطعه ای است که برای صاف نگه داشتن بنر بر روی تابلو استفاده می شود. این قطعه از چروک شدن بنر حاوی تبلیغ، جلوگیری می کند.

آگهی

قسمت اصلی تابلوهای خیابانی همان آگهی است که بر روی آنها به نمایش گذاشته می شود. متن این آگهی ممکن است پس از مدتی تعویض و به جای آن آگهی دیگری استفاده شود. در گذشته آگهی های تابلو خیابانی بر روی پارچه حک می شدند. سپس، به دلیل عدم ماندگاری پارچه، استفاده از آنها منسوخ و به جای آنها تابلو فلکسی یا استیکر مورد استفاده قرار گرفتند.

توجه داشته باشید که آگهی به نمایش درآمده بر روی تابلوهای خیابانی دارای سه بخش عکس، شعار و نام، لوگو و اطلاعات تماس است. این تابلوها در اکثر موارد به صورت افقی در بزگراه‌ها، پایانه‌ها و در کل در محیط های خارجی نصب می شوند.

مشخصات تابلو خیابانی

نکاتی که در طراحی تابلو خیابانی باید مدنظر قرار بگیرند

جالب توجه است که رعایت برخی نکات در طراحی این تابلوها جذابیت آنها را بیشتر می‌ کند. برخی از این نکات عبارتند از:

ساده و قابل فهم بودن طراحی

با توجه به اینکه رانندگان زمان اندکی برای عبور از کنار تابلو خیابانی را دارند، باید طراحی آن به گونه‌ای باشد که پیام را سریع منتقل کند. برای اینکار استفاده از یک طرح ساده و قابل فهم پیشنهاد می شود. بنابراین، سعی نکنید که با استفاده از عکس ها و توضيحات زیاد آگهی، تابلو خیابانی خود را شلوغ کنید.

بهتر آن است که با یک جمله نهایتا هفت کلمه ای منظور خود را به مخاطب منتقل کنید‌. سعی کنید فاصله دید مخاطبان اصلی را نیز در نظر گرفته و از فونت بزرگتری استفاده نمائید.

متمرکز شدن بر روی هدفی خاص

همانطور که ذکر شد، طراحی تابلو تبلیغاتی باید حتما ساده باشد. برای اینکار بهتر است فقط یکی از روش های تبلیغ، شامل استفاده از لوگو، آدرس وبسایت، شعار تبلیغاتی و شماره تلفن را به کار گیرید.

استفاده از رنگ های متضاد

در طراحی تابلو خیابانی بهتر است از یک رنگ زمینه ساده استفاده شود که با عکس ها و نوشته های روی آن تداخل نداشته باشد. در برخی مواقع شما اجازه دارید که از رنگ سازمانی خود شرکت و یا محصول، در طراحی استفاده کنید. دقت کنید که وجود جای خالی در این تابلوها جذابیتی ندارد. سعی کنید فضاهای خالی را با بزرگ کردن نوشته و عکس پر کنید. در مورد استفاده از رنگ های متضاد نیز حتما نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

رنگ های پر رنگ با کنتراست بالا توجه بیشتری را به خود جلب می کنند.

رنگ های ملایم و کم رنگ برای تبلیغات درون مجلات مناسب هستند.

در فضای باز بیرون، رنگ های تند و پررنگ بیشتر جلب توجه می نمایند.

استفاده از یک فونت و قلم خوانا

به کارگیری یک قلم ضخیم و پررنگ با فونتی خوانا در تابلو خیابانی از ضروریات است. توجه داشته باشید که فونت های انتخابی شما باید صاف و بدون پیچ و خم بوده و رنگ آنها با رنگ زمینه تابلو، کنتراست بالایی داشته باشد. در مورد انتخاب بهترین رنگ برای تابلو، فونت سیاه بر روی زمینه زرد و سفيد جلوه بیشتری دارد. در مقابل استفاده از رنگ های قهوه ای و خاکی اصلا توصیه نمی شود.

بزرگ بودن نوشته ها

انتخاب فونت مناسب در تابلوسازی و اندازه قلم در نوشتار روی تابلو خیابانی، بسیار مهم می باشد، چرا که معمولا فاصله مخاطب از آن زیاد بوده و در صورت کوچک بودن نوشته، عملا کاری پیش نخواهید برد. برای اینکار بهتر آن است که نام محصول پنج برابر بزرگتر از سایر نوشته ها بر روی تابلو حک شود و واژه ها در فاصله مناسبی از یکدیگر قرار گیرند. برای نوشته هایی به زبان لاتین، هرگز نباید تمامی واژه ها با حروف بزرگ نوشته شوند.

از عکس های با کیفیت در تابلو استفاده شود

استفاده از تصویر در تابلو خیابانی بسیار متداول است، به طوری که عکسها به عنوان یکی از فاکتورهای اصلی در تبلیغات مفهومی در تابلوسازی، محسوب می شوند. در مورد استفاده از عکسها، باید بدانید که یک تصویر مفید و تاثیرگذار بهتر از چند تصویر مختلف است. به عنوان مثال، برای تبلیغ بطری، استفاده از تصویر یک بطری با اندازه بزرگ بهتر از تصویر چند بطری با اندازه کوچک است. در واقع، بهتر آن است که تصویر یک شیئ کوچک را انتخاب و آن را بزرگ نمائید، اما هرگز توصیه نمی شود که تصویر یک برج و ساختمان، با اندازه کوچک در تابلو خیابانی استفاده شود.

مخاطبین عام و خاص هر دو با هم در نظر گرفته شوند

همانطور که می دانید هدف از طراحی تابلو خیابانی، برقراری ارتباط با تمامی مخاطبان است. بنابراین، پیام به نمایش درآمده بر روی آن نباید صرفا برای مخاطبان خاصی باشد.

اندازه تابلوهای خیابانی و محل نصب آنها

اندازه استاندارد این تابلوها به طور معمول ۲×۳، ۵×۳، ۷×۲ و ۹×۷ متر است. تابلوهای مورد نظر معمولا در مکان های زیر قابل نصب هستند:

اتوبان ها، میادین، فرودگاه ها، راه آهن، ایستگاه های موقتی عابرین پیاده و وسایل نقلیه، ترمینال ها، ایستگاه های اتوبوس و…

مراحل نصب تابلو در مکان مورد نظر

تابلوهای خیابانی به دلیل نصب در محیط بیرون، نیازمند طی مراحلی برای نصب هستند که در زیر شرح داده می شوند:

  • بررسی تمام نقاط شهر از نظر موقعیت مناسب محیطی و تبلیغاتی
  • انتخاب مکان مورد نظر پس از انجام تبلیغات
  • اجاره مکان مورد نظر از سازمان زیباسازی برای مدت معلوم
  • قرار دادن سازه تابلو در مکان مورد اجاره

نقش تابلو خیابانی در تبلیغات

معرفی انواع تابلوهای خیابانی

این تابلوها انواع مختلفی را شامل می شوند که عبارتند از:

تابلوهای سه بعدی

این تابلوها دارای قابلیت انعطاف‌پذیری بالایی هستند و از پرسپکتیوهای مجازی در ساختار آنها استفاده می شود. تابلوهای مزبور صرف نظر از هزینه بالا در تمامی فضاها قابلیت استفاده ندارند.

تابلوهای حجمی

در ساخت تابلوهای حجمی همانگونه که از نام آنها مشخص است از احجام واقعی استفاده شده و به صورت مجسمه وار تولید می گردند. البته، استفاده از این تابلوها هنوز در کشورمان متداول نشده است.

تابلوهای فرمیک

طراحی این تابلوها ممکن است به طور دستی و یا با استفاده از پرینتر انجام شود. نکته قابل توجه در این تابلوها این است که پایه های این تابلوها، معمولا  دارای فرم خاصی می باشند.

جنبه های گرافیک محیطی تابلو

در طراحی گرافیک مدرن در تابلوسازی حتما جنبه های زیر رعایت شوند:

  • دارای جنبه اطلاع رسانی یا حالت تاکید و هشدار نسبت به موضوعی خاص باشند
  • دارای جنبه های فرهنگی مختلفی از قبیل تبلیغات شهری در مورد تئاتر، سینما و… باشند
  • جنبه آموزشی داشته باشند
  • جنبه تبلیغاتی داشته باشند
  • دارای جنبه اجتماعی از قبیل تبلیغات علیه مصرف سیگار در سطح شهر باشند
  • دارای جنبه زیبایی و هنری باشند. بدین منظور، رعایت تعادل، تناسب، تاکید و تداوم وحدت و تنوع از جمله اصول سازمان بندی درست هستند. برای رعایت این اصول استفاده از رنگ، نور، شکل، خط و… الزامی است.

نتیجه گیری

امروزه با توجه به گسترش شهرها نیاز به نصب تابلوهای راهنما برای مسیریابی احساس می شود. این تابلوها که به نام تابلوهای خیابانی شناخته می شوند، به دلیل نصب در محیط بیرون، باید متریال مناسبی داشته باشند. مجموعه تابلوسازی نامور با استفاده از بهترین متریال در ساخت تابلو آماده خدمت رسانی به مشتریان عزیز می باشد. شما می توانید با مراجعه به وبسایت این مجموعه ضمن دریافت مشاوره تخصصی، تابلوی مورد نظر خود را سفارش دهید.

پیمایش به بالا
عضویت در خبرنامه

از تخفیف ها و جدیدترین ها با خبر شوید!

ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید: